Catharinas blogg

Catharinas blogg

Välkommen

till mig och min trädgård och livet på landet.

Tomatpure

ReceptPosted by Catharina Wed, September 02, 2009 17:53:56

Denna hemlagade tomatpure är bra att göra under sensommaren när man själv odlar tomater och inte kan äta alla färska.Det är praktiskt att ha i frysen som man kan plocka fram och använda i såser och grytor.


1,5kg färska tomater
en kryddbukett bestånde av:
1 lagerblad
1 kvist persilja
1 kvist mejram
1-2 kvistar basilika

1 Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.Lägg dem i en kastrull och låt dem koka på svag värme under lock,ca 20 min.
2 Passera tomaterna genom en sil.
3 Skölj ur kastrullen och lägg tillbaka tomatpuren.Bind ihop kryddorna till en bukett och lägg dem i kastrullen.Låt puren koka på mycket
svag värme utan lock,ca 20 min. Rör om då och då.
4 Ta upp kryddbuketten och låt puren kallna.Häll upp den i iskubslådor och djupfrys den.Lossa sedan kuberna och lägg dem i en plastpåse.
Då blir det lätt att plocka ut så många kuber man behöver.Puren kan läggas otinad i grytor och såser.
Lagringstiden i frysen upp till 1 år.

Lycka till!