Catharinas blogg

Catharinas blogg

Välkommen

till mig och min trädgård och livet på landet.

Fåglar och rönnbär

Oktober 09Posted by Catharina Thu, October 15, 2009 18:49:27

Har satt upp en ny fågelstuga men har inte börjat mata än.Talgoxarna har redan varit där och undersökt stugan om det finns något ätbart.Sista dagarna har dom varit flitiga besökare bland solrosorna.Hörde på radion att om fåglarna låter rönnbären vara kvar på träden blir det en sträng vinter, dom sparar bären som reservföda,tänk vad kloka dom är. Har bara hört att mycket rönnbär ger en kall vinter.Enligt bondepraktikan sitter löven kvar på träden, är en sträng och tidig vinter att vänta.Många träd har fortfarande sina löv kvar,men det har varit en mild och varm höst.

Mitt staket är blev klart,jag är färdig med höststädningen av växthuset där finns bara kiwi,vindruvor och ett persikoträd som jag hoppas att de ska övervintra.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Astrid Tue, October 05, 2010 15:32:34

Jag har bytt blogg och finns här nu http://astridlarsson.wordpress.com/

Posted by Catharina Mon, October 19, 2009 08:37:44

Astrid-Det är många spådomar om rönnbär lite olika var man bor.Det här med sidensvansarna har jag aldrig hört ska lägga det på minnet.

Posted by Catharina Mon, October 19, 2009 08:29:21

Vad häftigt med en kopia av sitt eget hus, inte tänkt på det.

Posted by Frejda Sun, October 18, 2009 20:46:29

När jag bodde i hus (som ligger på granntomten till torpet) hade jag ett fågelhus som var en kopia av mitt eget hus. Det var lite kul och folk som gick förbi hade lite att kommentera de med. :-)

Om jag vore i torpet på vintrarna skulle jag nog se till att ha ett fågelhus som ser ut som torpet, men jag är ju inte här så ofta då och kan fylla på med mat.

Posted by Astrid Sat, October 17, 2009 11:42:27

Ja här säger man att rönnen bär inte två tunga bördor. Så mycket bär betyder lite snö och då blir det ju kallt
När sidensvansarna besöker min rönn då vet jag att vi har snö att vänta om cirka två veckor.
Silverklockorna som en författare beskriver dom har glömt vad hon heter